Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Forældresamarbejde

Det gode forældrepartnerskab 

Vi ser forældresamarbejdet som et ligeværdigt partnerskab om jeres barns udvikling, dannelse og trivsel. Som forældre ved I bedst, hvordan jeres barn er derhjemme, og vi ved, hvordan jeres barn er i hverdagen i vuggestue eller børnehave. Det er vigtigt, at vi deler denne viden med hinanden. 

Hverdagens kommunikation

Vi tror på, at dialog er vejen frem, og ønsker en åben og velkommen dialog med vores forældre om både stort og småt. Ved henvendelser om ens eget barn, er det stuens personale, man taler med i første omgang. Det kan f.eks. være spørgsmål om hverdagen, hvem ens barn leger med, hvordan barnet er med i aktiviteter og så videre. Man er også altid velkommen til at kontakte vores pædagogiske leder på telefon, mail eller på kontoret. Vi bruger også Aula til at dele information om dagligdagen. Det er som oftest med billeder efterfulgt af en kort tekst om, hvad vi har lavet den pågældende dag. Der bliver sendt nyhedsbrev ud til forældre ca. hver anden måned. 

Forældremøde

Vi holder forældremøder ca. en gang i kvartalet. Vi stiler efter en ligeværdig dialog til møderne, som ofte vil bære præg af forældrenes ønsker og emner, som forældrene finder interessante at høre om. Oftest vil vores personale have fremlæggelser med til møderne, og der vil være mulighed for dialog og spørgsmål undervejs. 

Forældreråd

I forældrerådet er du med til at diskutere og definere de værdier, som ligger til grund for den pædagogik, der præger aktiviteterne og hverdagen her i Den Grønne Giraf. Du har derfor mulighed for at præge institutionen på mange niveauer. Du kommer tæt på vores dagligdag og lærer medarbejderne og de andre forældre at kende.

Forældrerådet er sammensat af forældrerepræsentanter, medarbejderrepræsentanter og den pædagogiske leder. Valg til forældrerådet sker en gang årligt på et forældremøde for hele institutionen. Forældrerådet holder møder fire gange om året.

Forældrebestyrelse

I Københavns Kommune er alle dagtilbud organiseret i klynger, og hver klynge har en forældrebestyrelse. Forældrebestyrelsen fastsætter principper for klyngens arbejde og for samarbejdet mellem institutionen og hjemmet. Forældrebestyrelsen består af forældrerepræsentanter fra alle enheder i klyngen, personalerepræsentanter og klyngelederen.

Forældrerepræsentanten bliver valgt blandt medlemmerne i institutionens forældreråd. Forældrebestyrelsen holder møder seks gange om året.

Læs mere om forældreindflydelse her.