Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Mad og måltider

I Den Grønne Giraf serverer vores køkken hver dag gode retter til både børn og voksne. Vores mad er overvejende økologisk, og vi sørger for at tænke over, at det er mad, som alle børn kan spise. Vi tager særligt hensyn til allergier, og derfor er der visse fødevarer, vi ikke serverer af sikkerhedshensyn. 

Vi har en køkkenmedarbejder, der gør en dyd ud af at skrive dagens ret på en tavle i børnehøjde. Ingredienserne i dagens ret sidder på tavlen som små laminerede billeder, så børnene kan se, hvad maden er lavet af. Det synes de både er sjovt og spændende.

I både vuggestue og børnehave har vi tradition for, at to børn går med en voksen ned og henter maden. I børnehaven præsenterer børnene også maden med hjælp fra en voksen, inden vi siger "værsgo' og spis". Vi går også meget op i madmod, hvilket betyder, at børnene får mulighed for at smage nye ting. Vi tvinger aldrig, men opfordrer børnene til at smage på alt. Børn spiser tit med øjnene, så hvis de ikke har lyst til at smage på en særlig type mad, lægger vi gerne en lille smule på deres tallerken - så kan det være, at det alligevel er noget. 

Vi voksne spiser også med. Det er vigtigt, fordi børnene spejler sig i os. Mens vi spiser, taler vi meget om maden, hvordan den smager og hvilke indtryk, den giver.